tisdag 17 december 2019

Sammanställning portföljer


Nu när när flytten av aktiva fonder från Avanza till SAVR är klar är det dags för ännu en översyn av alla portföljer.

Aktieportföljen/huvudportföljen har nu krympt betydligt och kommer minska ytterligare då den innehåller en del likvider i dagsläget. Funderar också på att förenkla lite genom att sälja Pacific Precious och Silver Bullet och placera det i guldportföljerna istället.

Golden Butterfly och Golden Future har målvikten 10%, det börjar närma sig. Säljer jag fonderna ovan kan det bli någon procent till.

Trine är den minsta "portföljen" och kommer så förbli. Jag sätter cirka 100 euro/månad  i Trine så den växer mycket långsamt.

Sparkontot på Nordax väger ganska tungt men kommer användas vid nästa bilköp. Någon gång. Nordax har för övrigt sänkt räntan i två omgångar sedan jag startade kontot och är nu nere på 0,85%. Kommer det ytterligare sänkningar är det snart dags att börja leta efter andra alternativ.

Lysa väger nu cirka 8% och är den portfölj jag försöker prioritera högst. Jag har två konton på Lysa, breda och hållbara portföljen, båda med fördelningen 80/20 och med övervikt i den breda. Jag har ingen målvikt för Lysa men tänker mig att det på lång sikt blir den största portföljen.

Fondportföljen på SAVR har nu kommit upp i 9% av totalt sparande. Blir eventuellt några mindre köp för att komma upp till målvikten 10% men annars är tanken att låta den vara och ombalansera två gånger per år. Detsamma gäller för guldportföljerna.

4 kommentarer:

 1. Hur ser du på risken i att investera i Trine alt p2p lån(lendify etc)?

  Försöker hitta vettiga räntealternativ men känns som det mesta antingen avkastar för lågt eller kommer med för hög risk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Svaret fick bli ett eget inlägg :)
   https://lekonomi.blogspot.com/2019/12/trine-vs-lendify.html

   Radera
 2. Kan man be om lite screenshots från SAVR för att se hur GUI är uppbyggt? Avanza har ju spårat ur helt.

  SvaraRadera