lördag 20 februari 2021

Portföljjusteringar och funderingar

 


XACT Norden Högutdelande revisited

Det går som bekant trender inom finans, för något eller några år sedan var XACT Norden Högutdelande en mycket populär ETF som "alla" skulle ha. Även jag förstås, det var en ganska stor andel av totalt sparande för cirka 1 år sedan. I samband med kraschen i mars förra året sålde jag dock av hela innehavet och låg likvid med en del och placerade en del på annat håll.

I efterhand var det kanske inte så tokigt ändå för till skillnad från mycket annat har den inte återhämtat sig från toppen i februari förra året, långt därifrån. Sedan juni förra året har den haft en ganska tråkig utveckling, i princip +-0.

När mycket annat nu börjar kännas minst sagt högt värderat börjar jag därför bli intresserad igen och har tagit en (än så länge) liten position i Avanzaportföljen. Kommer troligen inte bli något jätteinnehav, en eller några procent av totalt sparande.

En del talar också om att vi snart kommer få se en sektorrotation då kapital söker sig från högt värderade tillväxtaktier till lägre värderade värdeaktier och det skulle också gynna XACT Norden Högutdelande.

Innehaven i fonden är nämligen i de flesta fall så långt man kan komma från hypade (och ofta övervärderade) teknikaktier. Här finns bland annat försäkringsbolag (Gjensidige, Tryg, Topdanmark, Sampo), Teleoperatörer (Elisa, Telia, Telenor, Tele 2), livsmedel/hygien (Axfood, ICA, Kesko, Orkla, Essity) och bank (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken). Samtliga innehav finns listade hos Xact.

Inte särskilt spännande alltså men i många fall jämförelsevis lågt värderade bolag som kan antas både växa och dela ut några procent per år över tid.

ETF:en betalar också utdelning och från och med i år sker detta varje kvartal (mars, maj, september och november). 1,34 kronor per andel varje gång ger totalt 5,36 kronor eller cirka 4,3% på nuvarande kurs.

För egen del bryr jag mig faktiskt inte särskilt mycket om (längre) om jag får utdelningen kontant eller om den återinvesteras i fonden men det är förstås positivt med kvartalsutdelningen för de som ser utdelningen som en del av sin inkomst.

Långa räntefonder

Den (mycket) långa räntefonden iShares $ Treasury Bond 20+yr med kortnamn IS04 har varit ett riktigt sänke i portföljen Golden Butterfly och visar nu cirka -20%. Det var för cirka ett år sedan jag bytte från AMF Räntefond Lång till denna och även om utvecklingen för AMF:s fond varit ganska tråkig hade det i efterhand förstås avkastningsmässigt ändå varit ett bättre val.

I teorin är dock IS04 ett bättre val, man behöver den långa löptiden för att få den effekt man vill ha i en Golden Butterfly. Eller behövde historiskt kanske man ska säga, för att den ska lyfta nu behöver ju räntan bli ännu lägre vilket det väl är få som tror.

Med en modellportfölj som Golden Butterfly (som jag nu i och för sig gjort ganska stora avsteg från när det gäller fördelningen...) ska man väl egentligen inte "tro" någonting utan bara allokera i de olika tillgångsslagen och ombalansera någon gång per år. Kan låta bra i teorin men innebär i praktiken att man kan tvingas köpa mer av tillgångar man inte tror på(!) vilket kanske kräver ett särskilt psyke.

Det är en sak med t ex guld som har haft en lite tråkig utveckling senaste tiden men som jag än så länge inte har några problem att öka i eftersom jag tror på det långsiktigt. 

Så nu funderar jag på att byta ut den igen... frågan är bara till vad. Min första tanke var att byta tillbaka till AMF Räntefond Lång igen men tittar man på utvecklingen senaste tiden är den inte heller så imponerande:

i år: -0,45%

1 år: +0,7%

3 år: +4,74%

På ett års sikt kunde man alltså lika gärna haft pengarna på ett bankkonto med insättningsgaranti, till 0 risk.

Så det lutar väl just nu mera åt att ta bort den långa räntefonden helt och kanske byta det mot mer guld/silver/råvaror/något annat 😀.

40 kommentarer:

  1. Tack för en bra blogg! IS04 har gått helt ok sista tiden. Poängen är ju att den tenderar gå dåligt när börsen går bra och vice versa. Ska du inte ta in den igen? Vad skyddar nu din portfölj vid nedgång? Förutom möjligtvis guld.

    SvaraRadera
    Svar
    1. God dag från denna sida, är fru Flora Scott en privat långivare. Vi erbjuder brådskande jullån och personliga lån för firandet av årets slut. så ta vara på denna möjlighet nu!!! om du är intresserad av ett brådskande lån av någon ekonomisk anledning eller så någonsin, tveka inte att kontakta oss via (flora_scott@outlook.com) för mer information om denna lånetransaktion.
      Vänliga hälsningar
      Fru Flora

      Radera
  2. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK.

    SvaraRadera
  3. Hej Behöver du ett snabbt lånemeddelande till oss {remy.credit111@gmail.com} med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, privatlån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolidering Lån e.t.c. Vi har ett lån för dig Personliga lån (säkra och osäkra) företagslån (säkra och osäkra) konsolideringslån och många fler. Kontakta USA för mer information om lånerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem. kontakta oss via e -post: remy.credit111@gmail.com

    SvaraRadera
  4. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
    behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
    Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
    vi har ett lån till dig ..

    SvaraRadera
  5. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  6. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du ett lån konsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro.

    SvaraRadera
  7. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du en lånekonsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro.

    SvaraRadera
  8. Behöver du ett akut lån för att möta dina ekonomiska behov? Vi erbjuder lån från 2 000 euro till 50 000 000,00 euro, vi är pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska, utan kreditvärdighetskontroller och vi erbjuder en 100 % garanti för utländska lån under överföringsperioden.


    Maila oss på: accessloanfirm2030@gmail.com

    Whatsapp: +79258159150

    Betrakta
    Herr scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    SvaraRadera
  9. Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, bolån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera

  10. Hello,

    Do you need Urgent loan? We give out loan to interested individuals who are seeking loan with good faith. We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing, Hotel Loans student loans with low interest rate at 2%. Please contact us for your secure and unsecured Loan Interested applicants should Contact us via email: jeromeburchael91@gmail.com

    Contact via whatsapp:+12149748303

    Yours Sincerely,
    Mr. Jerome Burchael

    SvaraRadera
  11. HEJ Låneerbjudande varning för alla! Är du ekonomiskt nere och behöver akut kredit/ekonomisk hjälp? Eller är du i behov av ett lån för att starta upp/öka ditt företag eller köpa ditt drömhus. FÅ DITT Omedelbart GODKÄNNANDE FÖR LÅN 100 % GARANTERAT IDAG OAVSETT DITT KREDITPOÄNG. E-post: { larrybright424@gmail.com } , de är pålitliga, snabba i kommunikation och pålitliga

    SvaraRadera
  12. Låneerbjudande utan protokoll
    Vi ger lån från 2 000 € till 5 000 000 € inom den återbetalningsperiod du väljer, med en ränta på 2%. E-post: richardcosmos5@gmail.com

    SvaraRadera
  13. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: dakany.endre@gmail.com

    SvaraRadera
  14. Hälsningar till dig,

    Behöver du någon form av ekonomiskt stöd? personliga/företagslån? Vi lånar ut till 2%. Betygsätta! Kontakta: (richardcosmos5@gmail.com) för mer information.

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera
  15. Är du trött på att leta efter lån och bolån, eller har du ständigt blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner eller ett mikrofinansieringssystem. Med detta vill vi informera dig med 100% garanti om att vi erbjuder lån av valfritt belopp till en ränta på 2% per månad. Vi tillhandahåller LÅN för affärsutveckling. konkurrensfördel/verksamhetsexpansion. Se till att vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska. och deltagande finansiär för fastigheter och all form av företagsfinansiering, vi tillhandahåller långfristiga lån på max två till femtio år och alla räntor samt beräknar och möjliggör årlig betalning E-post: loancreditinstitutions00@gmail.com .

    Vi erbjuder följande typer av lån och mycket mer;

    * Personliga lån (lån utan säkerhet)
    * Företagslån (lån utan säkerhet)
    * Konsolideringslån
    * Kombinationslån
    * Renovering

    För att kontakta för lånesökning vänligen svara med ditt e-post-ID så att jag kan skicka mer för ditt godkännande
    Tack, kontakta oss via e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
    ring eller WhatsApp: +393512114999

    SvaraRadera
  16. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera
  17. Vi erbjuder 2 % lån, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privata lån, billån, hotelllån, studielån, privatlån hemrefinansieringslån, läs mer E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  18. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera
  19. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  20. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig



    VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  21. JAG ÄR MYCKET STOR TILL REMY.CREDIT111@GMAIL.COM DE HJÄLPER MIG MED LÅN TACK FÖR DIN HJÄLP REMY.FINK
    Jag heter Thomas Eriksson och är från Uppsala i Sverige. Jag fick precis mitt lån från REMY.CREDIT {remy.credit111@gmail.com} låneföretag just nu och jag har hört talas om det här företaget och jag trodde att det var ett falskt företag men nu är jag så glad att det här företaget hjälpte mig och 100 % detta företag är verkligt så alla som behöver ett lån detta är rätt företag att ansöka från och med nu. Jag ansökte om ett lån för mitt företag på 250 000,00 euro och det här företaget hjälpte mig utan dröjsmål att jag är så glad att jag vittnar om detta företag eftersom jag såg andra människor gör det och jag är glad över att vara bland människorna som delar vittnesbörd om hur detta företag hjälpte mig så att alla om du behöver ett riktigt lån är din hjälpare här. kontaktinformationen där är remy.credit111@gmail.com skicka e-post till dem om du behöver ett snabbt och enkelt lån idag

    SvaraRadera
  22. hej allihopa, jag vill ägna en minut åt att berätta om ett ärligt låneföretag som gav mig ett kommersiellt lån med begripliga villkor till låg ränta. de erbjuder alla typer av lån.
    Kontakt e-post: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785




    hej allihopa, jag vill ägna en minut åt att berätta om ett ärligt låneföretag som gav mig ett kommersiellt lån med begripliga villkor till låg ränta. de erbjuder alla typer av lån.
    Kontakt e-post: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    SvaraRadera
  23. behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Jordbruks- och projektfinansiering, SNABBA LÅN Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (richardcosmos5@gmail.com)

    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  24. Jag vill verkligen uppskatta LAPO mikrofinansiering för att ha gett mig ett lån för att reparera mitt hem. om du behöver ett brådskande lån undvik att bli bedrägeri av falska långivare och ansök via e-post till lapofunding960@gmail.com via riktiga låneföretag

    SvaraRadera
  25. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

    Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av lånetjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

    Vi erbjuder både lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

    Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

    Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

    Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

    Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

    SvaraRadera
  26. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (richardcosmos5@gmail.com)

    låneerbjudande

    SvaraRadera
  27. God eftermiddag,

    Jag är en registrerad privat långivare. Vi ger krediter för att hjälpa människor, företag som behöver uppgradera sin ekonomiska situation runt om i världen, med mycket minimala årliga räntor så låga som 2 % inom ett år - 30 års återbetalningstid i någon del av världen. Vi ger kredit i intervallet 2000 € - 500 000 000 €. Lån väl säkrade med maximal säkerhet är nyckeln. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (richardcosmos5@gmail.com)

    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  28. Hallå; Är du i behov av ett akut lån? Jag heter Emily's Janssen, jag är låneansvarig och finanskonsult på Novelty Finance. Det har kommit till min kännedom att privatpersoner och företag har så svårt att få lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner. Mitt företag (Novelty Finance) är här för att tillhandahålla och hjälpa dig med det lån du behöver

    Oavsett om du vill ge din livsstil ett lyft eller om du har en oväntad utgift att ta itu med, är ett lån från NOVELTY FINANCE det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

    NOVELTY FINANCE är flexibel: du kan låna upp till fem miljoner euro (5 000 000,00 €), med lämpliga återbetalningsperioder från 6 månader till 30 år. Vi erbjuder ett omfattande utbud av privatlån, företagslån, bostadslån och skuldsaneringslån som kan anpassas för att passa dina föränderliga behov och omständigheter till en ränta på 3 %.

    Vad du får:
     Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
     Konkurrenskraftiga räntor
     Flexibla återbetalningsvillkor
     Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (extra betalningar minskar lånebeloppet)
     Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
     Din första återbetalning av lånet börjar om sex månader efter godkännandet.

    Hur man ansöker:
    Att ansöka om lån är snabbt och enkelt!
    Företag eller privatpersoner som är intresserade av att ansöka om ett lån hos Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, ska SKICKA ETT E-POST till: noveltyfinances@gmail.com

    Villkor gäller.

    SvaraRadera
  29. Behöver du ett akut lån? Vi ger privatlån? Företagslån? inteckning? Lantbrukslån? Utbildningslån? Lån för skuldkonsolidering? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  30. Jag ger lån med och utan säkerhet från 2 000 euro till 10 000 000 euro. Om du vill ha ett lån och har dålig kredit, inga problem kontakta mig via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  31. Vill du ta ett lån och vet inte var du kan få ett riktigt lån?
    Vill du starta ett företag men inte har kapital?
    Behöver du ansöka om ett lån av någon anledning?
    Behöver du ett jullån?

    Hoppet har äntligen kommit eftersom Elena Nino ger snabba och pålitliga lån, deras service är 100% äkta och garanterar att du får lånet när du ansöker. Vänligen maila och godkänn idag på elenanino0007@gmail.com

    Tack och Gud välsigne dig
    FÖRTROENDE
    Elena

    SvaraRadera
  32. Välkommen! För att hyra, vänligen kontakta ovanstående e-postadress. behöver du ett företagslån eller privatlån? Vi ger lån från 3 000 € till 600 000 000 € till privatpersoner och företag till en 2% årlig ränta. För mer information, kontakta oss via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  33. Ha en bra dag

    Jag är Richard Cosmos privatlångivare. Jag erbjuder ett lån med en ränta på 2 % per år och till ett belopp av 2 000 euro - 500 000 000,00 euro. Den har 100 % egenkapitalfinansiering med säkrade och osäkrade lån. Vi garanterar våra finansiella tjänster till många av våra globala kunder. Med vår flexibla låneportfölj kan lån behandlas och överföras till låntagare på kortast möjliga tid. Vi arbetar under tydliga och begripliga villkor och vi tillhandahåller alla typer av lån till intresserade kunder, företag, företag och alla typer av företag. Kontakta oss nu på: (richardcosmos5@gmail.com)

    Erbjud brådskande lån.

    SvaraRadera
  34. Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fastighetslån, refinansiering, skuldsanering, personliga eller affärsmässiga syften? Välkommen till framtiden! Finansiering görs enkelt med oss. Kontakta oss då vi erbjuder vår finansiella tjänst till en låg och överkomlig ränta på 3 % för lång och kort lånetid, med 100 % garantilån. Intresserad sökande bör kontakta oss för ytterligare låneförvärvsprocedurer via: Josbuajonesloans@financier.com

    SvaraRadera
  35. Behöver du ett skuldsaneringslån för att betala av dina räkningar? Vill du ta kontroll över din skuld idag? Erbjuder förlängning av företagslån nu? Behöver du ett lån för att betala av din räkning? behöver du ett lån? Behöver du ett privatlån? Företagsexpansionslån? Starta företag, utbildning, skuldkonsolidering Lån för hårda pengar Lån för vad som helst? Vi erbjuder ett lån utan kreditprövning till en låg ränta på 2% av lånet, E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  36. LÅNEERBJUDANDE!!! Har du någonsin funderat på att få ett stressfritt lån från en ansedd långivare? Har du behövt ett akut lån? och blir du nekad från din lokala bank? Behöver du ett lån för att investera i ditt företag eller köpa ett hus? Grattis, vi vill använda detta medium för att informera alla om att vi tillhandahåller pålitlig kredithjälp. Vi kommer gärna att erbjuda dig lån till en ränta på 2% för alla kunder kontakta oss:(dakany.endre@gmail.com)

    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  37. God dag ,

    Jag är väldigt exalterad efter att ha fått mitt personliga lån för att köpa en bil från Mrs Marion Jansen Loan Help LTD efter att ha blivit lurad två gånger av falska långivare, till Gud allsmäktig blev jag presenterad för Mrs Marion Jansen Loan Help LTD av en kollega som också fick ett lån för hans företagsexpansion och till min största förvåning fick jag ett lån på 25 000 USD idag .

    Jag uppmanar er alla i behov av ett lån att vänligen kontakta fru Marion Jansen via e-post för en låneansökan: marionjansen00@gmail.com


    Tack

    SvaraRadera
  38. MeddelandeBehöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande


    Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakt e-post;(dakany.endre@gmail.com)

    Erbjud brådskande lån.


    Välkommen! För att hyra, vänligen kontakta ovanstående e-postadress. behöver du ett företagslån eller privatlån? Vi ger lån från 3 000 € till 600 000 000 € till privatpersoner och företag till en 2% årlig ränta. För mer information, kontakta oss via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjuda

    SvaraRadera
  39. HEJ, Vet du att det finns ett sätt att tjäna pengar utan stresskontakt (THOMAS FREDDIE) för ett tomt [ATM-KORT] idag och vara bland de lyckliga som drar nytta av dessa kort. Detta PROGRAMMERADE tomma ATM-kort kan hacka sig in i vilken ATM-maskin som helst i världen. Jag fick mitt masterkort från en bra hackare på internet, med detta ATM-kort kan jag samla in $50 000.00 dollar varje dag via kontakter: thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Jag var väldigt fattig men det här kortet har gjort mig rik och lycklig, om du vill få denna möjlighet att bli rik och etablera ditt företag så ansök om detta Master-kort, jag är så glad över detta eftersom jag fick mitt förra veckan och jag har använde det för att få $277 000,00 dollar från THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackare delar ut kortet bara för att hjälpa de fattiga och behövande och de ERBJUDER ÄVEN FINANSIELLT HJÄLP. få din från THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS idag. Vänligen kontakta dem via e-post thomasunlimitedhackers@gmail.com

    SvaraRadera