lördag 21 december 2019

Hur ser SAVR ut?



En läsarkommentar i ett tidigare inlägg efterfrågade screenshots på SAVRs gränssnitt. Det borde vara något som flera är intresserade av och får därför bli dagens inlägg.

Även om just den läsaren verkade missnöjd med Avanzas gränssnitt så kan man väl generellt säga att Avanza lägger väldigt mycket jobb på design, gränssnitt och funktioner och SAVR på avgifterna😀. SAVR är väldigt basic med andra ord, vilket många säkert kan se som en fördel i och för sig. Det finns knappar för att köpa och sälja och man kan se utvecklingen i en graf, behöver man så mycket mer?

Noterbart är också att man använder dark mode/night mode för färgschemat som ju många verkar gilla även om jag själv inte riktigt förstått storheten med det.

Startsidan



På startsidan visas högst upp en graf med den totala utvecklingen på kontot i kronor och procent och sedan följer utvecklingen för respektive fond:


Det fungerar men tar ganska mycket plats eftersom det visas en graf för varje fond. Jag har sju fonder på SAVR och behöver scrolla ganska mycket för att se utvecklingen på alla. Att kunna byta visningsläge och t ex kunna se utvecklingen i en enkel tabell utan grafer kanske vore något.

Fondsidan
Klickar man på en fond ser det ut så här:



Högst upp finns knappar för köp, sälj och månadssparande och sedan en graf över utvecklingen. Man kan inte välja valfri tidsperiod för utvecklingen utan det är fasta värden för 3 månader, 1 år osv. Under grafen (ej med på bilden) finns lite information om fonden och en länk till faktablad. Information om största innehav saknas. För att få lite mer information om fonden kan man alltså med fördel söka upp den på på Avanza istället 😀.

Fondbutiken
Slutligen finns då "fondbutiken" dvs sidan där man söker upp nya fonder att köpa:


Den är också väldigt basic, du kan i dagsläget inte få fram en lista på alla asienfonder, hedgefonder eller vad man nu är ute efter utan har bara ett sökfält där man kan söka på fondens namn. Återigen så finns det ju andra sidor som har gjort det jobbet och de flesta av fonderna går också att köpa på SAVR...

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så saknas det en del funktioner som man som Avanzaanvändare är van vid men för mina behov så är det ändå fullt tillräckligt. Det är ju ändå fonder det handlar om så att logga in nån gång per månad och göra sina köp räcker för många användare. Eller ännu hellre sätta upp ett autogiro.

Det har också varit en uttalad strategi från SAVR att få ut sidan snabbt så jag räknar med att fler funktioner kommer i sinom tid. En titt på lediga tjänster hos SAVR avslöjar också att de nu söker fyra nya  utvecklare. Enligt annonserna består utvecklingsteamet idag av endast tre personer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar