torsdag 28 mars 2019

Köpt Resurs

Resurs Holding består av företagen Resurs Bank och Solid försäkringar.

Som synes i grafen ovan har jag ägt Resurs tidigare men sålde för att investera i annat när kursen drog iväg. På senare tid tycker jag att det har blivit svårt att hitta något köpvärt så har nu köpt en liten post i Resurs igen och hoppas kunna fylla på mer framöver.

Kursen har gått ner cirka 10% sedan jag sålde samtidigt som bolaget av senaste rapporten att döma går bättre och bättre. P/E är nu strax under 10 och direktavkastningen cirka 6,3%. Lågt värderat, hög direktavkastning, bank och försäkring - typiskt ett sånt bolag jag gillar. Är ganska säker på att aktiestinsen hade gillat det också.

Bolaget går som sagt bättre och bättre men kursen har minst sagt svårt att lyfta, den har pendlat runt 60 kronor i flera år. Största anledningen till det är troligen Nordic Capital som då och då säljer av mängder av aktier, med 5-6% "rabatt" på nuvarande kurs. När det händer slår det också 5-6% mot kursen i Resurs. Bra tillfälle för den tålmodige att fylla på alltså, inget har ju förändrats i bolaget utan det är bara Nordic Capital som dumpar en del av sitt innehav.

Det här lär fortgå ett tag till, efter senaste försäljning av 17,5 miljoner aktier i februari innehar Nordic Capital fortfarande 17,4% av aktierna i Resurs.

Med en utdelning på över 6% behövs det dock inte mycket kursuppgång (1-2%/år) för att det ska vara ett ok case. När Nordic Capital har sålt färdigt väntar förhoppningsvis en lite roligare kursuppgång också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar