lördag 23 september 2023

Få tillbaka 3000 på skatten varje år

 


Detta är ett uppdaterat inlägg om skattereduktion för gåvor som jag skrev om för första gången för cirka två år sedan. Men som som grundaren till Ge Effektivt påpekar i en kommentar där har gränsen höjts till hela 3000 kronor från och med år 2022.

Sammanfattningsvis får den som ger 12000 kronor till välgörenhet under ett år en skattereduktion om 3000 kronor kommande år.

Just nu, kanske ska tilläggas. Detta fanns nämligen under några år (fram till 2016?) och togs sedan av någon anledning bort. Den 1 juli 2019 återinfördes det igen och 2022 dubblades alltså beloppet. 

För att få skattereduktionen måste man man ge minst 200 kronor per gång och minst 2000 under ett år till en av de organisationer som är godkända av skatteverket. Skattereduktionen är 25% av gåvobeloppet och maxbeloppet är 12000 vilket alltså ger en reduktion om 3000 kronor.

Jag tycker det här ett bra initiativ och inte för att skuldbelägga någon men har man råd att köpa aktier för flera tusen varje månad har man sannolikt också råd att ge en del till välgörenhet 😉.

Jag siktar på att komma upp till maxbeloppet varje år men får väl erkänna att det inte har hänt än men i år är jag i alla fall på god väg.

Ge Effektivt

Nåväl, för att få maximal nytta av sina donationer tar man lämpligen en titt på Ge Effektivt som enkelt förklarat rankar de organisationer där pengarna ger mest nytta per krona. I topp ligger inte populära organisationer som rädda barnen eller cancerfonden utan sådana som ofta hanterar problem som vi inte pratar särskilt mycket om i Sverige, så som Against Malaria Foundation.

Against Malaria Foundation arbetar framförallt med något så enkelt som inköp och distribution av myggnät. Ett nät kostar enligt Ge Effektivt 45 kronor (inklusive distribution!) och skyddar två personer under 6 år. Man får väldigt mycket för sin donation helt enkelt.

Just Against Malaria Foundation (och övriga gåvor inom global hälsa) råkar också vara godkänd för skattereduktion så det blir så att säga win-win att donera dit. 

1 kommentar:

 1. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

  Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

  SvaraRadera