tisdag 26 mars 2019

Trine-lån #9




Har investerat i mitt niondeTrine-lån, denna gång till Rensource som har sin verksamhet i Nigeria. Beräknad ränta är 6,25% (8,25% på belopp över 1000 euro) över tre år.

Jag försöker sedan december 2018 sätta en mindre summa i varje nytt lån, i de första lånen satte jag lite mer men har nu landat i 50 euro i varje nytt lån. Totalt är det hittills 1050 euro utspritt över nio lån och sju olika företag.

Trine finansierar lån till företag som säljer solpaneler i utvecklingsländer. Risken är att betrakta som ganska hög och nyligen hände det för första gången att ett företag inte kunde betala tillbaka lånet. Läs mer om det i detta inlägg. Väljer man att investera i Trine är det därför viktigt att sprida risken med många små lån till olika företag.

Man kan också hålla utkik efter om lånet backas av SIDA, vilket detta gör. Det innebär att SIDA garanterar att man får tillbaka 60% av investerat belopp.

Från och med april ska det om allt går som det ska börja komma in ränta och återbetalning på kontot, utbetalningsplanen ser just nu ut så här:


Det är så många lån så betalningarna från Rensource får inte plats 😉, de planeras starta i september.

Trine visar också en beräkning över hur mycket minskat koldioxidutsläpp ens investering bidrar till, är nu uppe i 17 ton:


Vill du själv testa att investera i Trine kan du använda följande länk så får både du och jag 10 euro att investera för. Minsta investering är 25 euro.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar