lördag 3 oktober 2020

2 snabba tips



 Antiloop Podcast och memo

När Anna Svahn, Karl-Mikael Syding mfl startade hedgefonden Antiloop Hedge innebar det också tyvärr slutet för deras gemensamma podd Outsiders. Nu har den som tur är återuppstått som Antiloop Podcast.

Jag har lyssnat på det första avsnittet och förutom att nu även Martin Sandquist medverkar är det mesta sig likt sen Outsiders med ständigt aktuella ämnen så som inflation, centralbanker och guld.

Möjligen en något mer "seriös" ton nu jämfört med Outsiders och lite färre fnissattacker från Svahn.

Förutom podden publiceras det då och då även memos på Antiloop Hedge sida som också kan rekommenderas. Det senaste har titeln "Inflation revisited" och sista meningen summerar väl ganska väl även min syn på vad som nu pågår - "in 500 years of time, we have learned nothing".

Ekonomibyrån

När gjorde SVT ett bra program om ekonomi senast (nej, Plus räknas inte)? Ekonomibyrån är väl inte så fantastiskt egentligen men är oftast sevärt. Särskilt avsnitt 3 där Sean George medverkar kan rekommenderas.

Tyvärr tramsar man till det lite i onödan ibland, i ett försök att inkludera även de som inte är jätteintresserade av ekonomi antar jag (helt onödigt, de tittar ändå inte). Som i slutet av nämnda avsnitt 3 där gästerna får välja var de skulle placera 1 miljon kommande år - börsen, bostaden/amortering. guld eller sparkonto.

Frågan är ju felställd från början, att sätta 100% i bara ett av tillgångslagen är ganska tokigt. Men det skulle väl bli för krångligt om gästerna skulle börja dribbla med fördelning och procentsatser.

Skulle man göra det skulle nog mitt svar vara cirka 50% aktier, 20% guld, 15% sparkonto och 15% amortering för övrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar