söndag 16 juni 2019

Eric Strand-nytt



Efter att Eric Strand lämnade Pacific Fonder har antalet ägare av Pacific Precious på Avanza minskat, från närmare 9 000 till i skrivande stund 7 583 stycken.

Igår publicerades en artikel på en av Sveriges största bloggar inom ekonomi, Rika Tillsammans, där Jan Bolmeson gör precis som mig och många andra och säljer hela innehavet i fonden och istället köper guld-ETF på Nordnet.

Om en vecka lär det alltså vara ännu färre ägare till fonden på Avanza. Vinnare än så länge i den här historien: Eric Strand och Nordnet, förlorare: Pacific Fonder och Avanza.

Inte helt oväntat så har Eric Strand en ny fond på gång som berörs kort i videon nedan:


För den som inte vill lyssna på 14 minuters diskussion om litium så nämns den nya fonden kort precis i början av videon samt cirka 12:15 - 12:35 😃.

Här framkommer det att det nya fondbolaget kommer heta AuAug Fonder och om jag förstår det rätt kommer fonden heta green gold och fokusera på guld, ädelmetaller och grundämnen som används vid grön teknik, t ex litium. Jag hade kanske föredragit en renodlad fond för guld och en för grön teknik-grundämnen men det här blir förstås intressant att följa.

Det mesta kommer hända "efter sommaren" enligt Strand så jag räknar med att det kommer gå att handla fonden i höst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar