torsdag 13 februari 2020

Rapport från VostokI går rapporterade Vostok för Q4 2019. Det var en bra rapport där substansvärdet ökade från 86,47 till 92,63 kronor. Marknadens reaktion blev lite märklig igår med först en kraftig uppgång under förmiddagen för att sedan stänga på minus. Idag tycks ordningen återställd och aktien stängde på +5,71%.

Det ökade substansvärdet beror framförallt på uppvärderingen av huvudinnehaven BlaBlaCar, Babylon och VOI.

För den som är intresserad av Vostok rekommenderas VD-ordet i rapporten där ledningen ger sin syn på huvudinnehaven. Eftersom Rysslandsinnehaven har minskat funderar man faktiskt också på att byta namn.

De har en minst sagt positiv syn på framtiden och eftersom det är onoterade innehav det handlar om pratar man inte om hur många procent resultatet kan utvecklas utan man pratar "x" dvs hur många gånger pengarna man kan göra...

För portföljen som helhet ser man en uppsida på 5x(!) på 5 års sikt. För det näst största innehavet Babylon tror man en värdering som är 10x mot idag är möjlig på 3-4 års sikt.

Det får man väl ta med en nypa salt förstås men Vostok har många innehav och några av dem kommer sannolikt få se liknande uppvärderingar på några års sikt. Blir det något av de större innehaven kommer det avspegla sig i aktiekursen.

Även efter dagens kursökning handlas Vostok med cirka 20% rabatt. Trots att jag är positiv till Vostok går det inte att komma ifrån att risken är ganska hög. Jag har för närvarande drygt 1% Vostok i aktieportföljen och har satt gränsen till max 2%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar