torsdag 17 oktober 2019

Mer guld hos Nordnet



På Nordnet går det sedan tidigare att handla två ETF:er med underliggande fysiskt guld:

WisdomTree Physical Swiss Gold (GZUR)
WisdomTree Physical Gold (VZLD)


Tidigare i veckan meddelande Nordnet att de nu erbjuder en tredje, nämligen ETF:en Xetra Gold (4GLD). Dessa tre skulle jag säga är likvärdiga eftersom alla tre har underliggande fysiskt guld. I guldportföljerna använder jag GZUR och VZLD.

Samtidigt lyser liknande ETF:er med sin frånvaro hos Avanza, oklart varför. Det bästa alternativet på Avanza är fortfarande Pacific Precious, men den har en lite bredare inriktning än att bara följa guldpriset.

Vad som kan vara intressant med 4GLD är att den har en annan prissättning än de två övriga, i skrivande stund cirka 43 euro att jämföras med runt 130 för de två andra. Det här innebär förstås inte att den på något sätt är billigare eller mer prisvärd än de andra, bara att det kan vara praktiskt om man ofta handlar med mindre belopp.

Om man t ex har en portfölj enligt den klassiska Golden Butterfly med 20% guld innebär det att man kan fylla på i samtliga innehav för cirka 500 x 5 = 2500 kronor med 4GLD jämfört med cirka 1400 x 5 = 7000 kronor för de två andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar