lördag 22 april 2023

Köpt och sålt

 


Tanken med portföljen utdelningsfonden var från början att den bara skulle innehålla utdelande bolag men med tiden har det smugit sig in ett antal som saknar utdelning. Dessa har i de flesta fall köpts när kursen har gått ner omotiverat(?) mycket i spekulation om att de snart ska återhämta sig. Det har fungerat i några fall men oftast inte.

Sålt

För att realisera vinsten (eller förlusten...) måste man ju till skillnad från utdelande bolag förr eller senare sälja dessa så jag har nu städat upp lite i portföljen och sålt av de flesta av bolagen som inte delar ut.

Sålt, med kursutveckling sedan köp inom parentes:

Alibaba (+3,36%)
Alphabet (+2,17%)
Amazon (+ 0.07%)
Danske Bank (+34,12%)
Kinnevik (+0,59%)
Meta Platforms (+29,18%)
Netflix (+90,81%)
Tesla (+48,84%)
Walt disney (-15,53%)

Det är väl egentligen bara i Netflix och Tesla som jag hade ganska mycket tur med tajmingen, i övriga fall blev det en ganska medioker utveckling och det fanns bättre tillfällen att både köpa och sälja.

Efter detta finns det fortfarande några innehav kvar i portföljen som inte delar ut i år (enligt Avanza):

Björn Borg
Byggmax Group
Castellum
Electrolux B
METRO AG
Volvo Car B

Alla utom Volvo Car har dock delat ut tidigare så de får ett år till på sig att återinföra utdelningar innan de också ryker från portföljen.

Köpt

Pengarna från försäljningen har använts till att fylla på i befintliga innehav samt i ett antal nya:

Bank of America Corp
Texas Instruments Inc
Medtronic PLC
Stanley Black & Decker Inc
Volkswagen Pref AG

Dessa köptes som vanligt in utan någon särskild analys utöver att utdelningshistoriken ser bra ut. Volkswagen Pref ger en utdelning på cirka 7% medans de andra ligger runt mer modesta 3-4%.

1 kommentar:

 1. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera