onsdag 8 juli 2020

Högre avkastning med Trine Rewards





Trine har nyligen infört något de kallar Trine Rewards som helt enkelt innebär att ju mer man investerar i Trine desto högre ränta får man.

Tidigare gällde detta per lån, gick man t ex in med över 1000 euro i ett enskilt lån fick man högre ränta på just det lånet.

Nu har man gjort om upplägget så att nivåerna istället gäller för "outstanding portfolio" dvs hur mycket man som investerare har utlånat för tillfället. Ett ganska smart upplägg då det ju gäller att investera regelbundet för att inte halka ner en nivå.

Den första nivån "Star" på 1000 euro bör väl de flesta som investerar regelbundet komma upp i medans de andra nivåerna för egen del känns lite mer avlägsna. Jag har sedan december 2018 satt ungefär 100 euro/månad i Trine-lån och har för närvarande "outstanding portfolio" om drygt 1700 euro.

Det nya programmet ser alltså ut att göra det lättare att få högre avkastning även om man inte investerar så höga belopp.

Hur mycket extra ränta man får verkar variera ganska kraftigt, på nivån Star handlar det på om 0,5-2% på de lån som finns tillgängliga på Trine i skrivande stund. 

Avkastning för Greenlight Planet 13
Avkastning för Greenlight Planet 13


Eftersom jag har ganska många aktiva lån kommer det också in återbetalningar varje månad:




Risker finns förstås alltid när det handlar om lån vilket nu börjar synas i återbetalningsplanen med ett antal förseningar:



Att alla lån inte kommer bli helt återbetalda är något man får räkna med och det är därför det är en god idé att sprida ut sina investeringar på så många lån som möjligt.

Vill du själv testa att investera i Trine kan du använda följande länk så får både du och jag 10 euro att investera för. Minsta investering är 25 euro.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar