torsdag 7 november 2019

Mina guldportföljer på Shareville

Golden Butterfly på Shareville


Sedan en tid tillbaka finns mina båda guldportföljer på Nordnet även på Nordnets Shareville. Shareville är Nordnets community för att dela portföljer. Inga summor visas men däremot fördelning mellan innehav och också en historik över köp och sälj. För att kunna se dem behöver man vara kund och inloggad på Nordnet. De hittas genom att söka på "lekonomi" på Shareville.

De portföljer jag har på Nordnet är som sagt tungt viktade mot guld och är konstruerade enligt följande:

Golden Butterfly
20% Nordnet Superfonden Sverige
20% SPP Aktiefond Global A
30% WisdomTree Physical Gold (VZLD)
15% AMF Räntefond Lång
15% Spiltan Räntefond Sverige

En klassisk Golden Butterfly ska egentligen innehålla 20% guld och 40% obligationer men jag har valt att övervikta guld för tillfället. Sedan starten i juni är den strax under +8%. Som väntat hänger den inte alls med i börsens kraftiga uppgångar men dras heller inte ned särskilt mycket i nedgångar.

Golden Future
30% SPP Global Plus A
10% DNB Teknologi
10% Swedbank Robur Access Asien
10% Save Earth Fund
40% WisdomTree Physical Swiss Gold (GZUR)

Denna portfölj innehåller 60% aktier och 40% guld. Aktidelen är viktad mot megatrender med lite högre risk än jag normalt investerar i. Utvecklingen är ganska lik den i Golden Butterfly, +4,5% sedan starten i augusti.Nordnet listar också sharpekvoten för portföljerna vilket sedan översätts till stjärnor. Sharpekvoten för Golden Future är i skrivande stund mediokra 0,53 vilket ger den blott 1 av 3 stjärnor. För Golden Butterfly ser det lite bättre ut med en sharpekvot på 1,53 och 2 stjärnor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar