lördag 20 juli 2019

Trinelån #14



I december 2018 började jag investera i Trine. Från början var ambitionen att sätta en liten summa i varje nytt lån som dök upp på Trine men efterhand har jag landat i 50-100 euro i ett lån per månad. Totalt är det hittills cirka 1400 euro utspritt över 14 lån och 9 olika företag.

I tidigare inlägg har jag skrivit mer om investeringar i Trine och vilka risker som finns.

Den senaste investeringen blev 100 euro till Kazang i Zambia. Räntan är 6,5% över 3 år. Ränta och återbetalningar från tidigare lån har börjat komma igång på allvar så det fanns redan 36 euro på kontot att använda för återinvestering.

Kommande månader beräknas det komma in cirka 20-50 euro varje månad:


I skrivande stund finns det fyra olika lån att investera i hos Trine. Räntan återspeglar vanligen risken i lånet och varierar i detta fall mellan 5% och 8%. Jag väljer sällan de med högst risk/ränta utan valde i det här fallet ett av de med något lägre ränta men med ett bra track record när det gäller att betala tillbaka lånen.

Det lån till Kingo som har 8% ränta har också högst risk då det är ett så kallat "bridge loan" dvs Kingo är beroende av annan finansiering för att kunna betala tillbaka lånet.

Vill du själv testa att investera i Trine kan du använda följande länk så får både du och jag 10 euro att investera för. Minsta investering är 25 euro.

2 kommentarer:

  1. Hur gör du för att undvika växlingsavgifter (SEK till EUR)? Kreditkort utan växlingavgifter eller sätter du in pengar med IBAN-nummer?
    /T

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Har precis beställt klarnakortet så nästa investering blir utan växlingsavgift :)

    https://lekonomi.blogspot.com/2019/04/trine-och-avgifterna.html

    SvaraRadera