onsdag 8 maj 2019

Utdelande ETF:er på Nordnet



Nordnet har lanserat en ny screener för ETF:er som hittas på https://next.nordnet.se/market/etfs. Nordnet har ju ett betydligt större utbud än Avanza av ETF:er, 1587 stycken för att vara exakt, jämfört med Avanzas mer blygsamma 36 stycken.

Något jag tycker är särskilt intressant är ETF:er med utdelning och det finns det också gott om på Nordnet. Väljer man utdelningspolicy "Utdelande" och gör en sökning får man hela 715 träffar!

Många av dem har troligen ganska låg utdelning, väljer man t ex en globalfond med utdelning är den ofta runt 2%. Som exempel erbjuds Lyxor MSCI World UCITS ETF D-EUR som är en globalfond med 1632 innehav och en nuvarande utdelning runt just 2%.

Vilken utdelning en ETF har visas tyvärr inte hos Nordnet utan man får googla på ISIN-koden för att få fram informationen, visas t ex på justETF.

Lägger man till kategorin "Utdelning" får man mer hanterbara 22 träffar och här hittar vi också normalt ETF:er med lite högre utdelning. Till exempel Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF med en utdelning på cirka 3,5%.

Vad jag vet finns det bara fyra stycken ETF:er med utdelning på Avanza (XACT Sverige, XACT Högutdelande, DBX EUR DIV och DBX GLBL DIV). De ger förvisso ganska bra spridning men ett större utbud vore förstås önskvärt, vad jag särskilt saknar är en globalfond med utdelning som den ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar