onsdag 6 maj 2020

Dreams inför månadsavgiftFör drygt 1 år sedan testade jag appen Dreams  som ska göra det lättare att spara genom så kallade "sparhacks" och microsparande. Jag gillar visserligen verkligen idén men målgruppen är nog  egentligen mer de som tycker sparande och investerande är svårt och tråkigt så jag slutade använda Dreams efter några månader.

Appen och "sparhacks" fungerar utmärkt men hur pengarna placeras lämnar en del i övrigt att önska. Man har att välja på sparkonto med 0,10% ränta eller en blandfond med normalt 50% aktier och 50% räntor till en avgift om 1%.

0,10% på sparkonto är ju riktigt dåligt, det finns nischbanker som i alla fall ger strax under 1%.

Fonden med en aktieandel på 50% är det väl egentligen inget fel på men avgiften om 1% är ganska hög. Det finns billigare och bättre.

Nu har man för några månader sedan då dessutom infört en månadsavgift på 10 kronor/månad. Inte så mycket kan tyckas men för den som sparar t ex 2000 kronor per månad innebär det en avgift om 0,5%. Väljer man sparkontot innebär det i praktiken att man får negativ ränta(!). Väljer man blandfonden blir den ännu dyrare, 1,5%.

Enligt Dreams införs avgiften för att "kunna förverkliga massor av nya spännande funktioner och spar- och investerartjänster".

Vi får hoppas att det innebär bättre och billigare fonder 😀.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar